Indlæser Begivenheder

« All Events

The Consolation + Support: ISSE

23 oktober // 20:00

- DKK 150

“Velkomponeret, veludført dansk musik” (Alex Nyborg Madsen, P5)

“Danmarks absolut bedste repræsentanter for country rock-musikken” (Ole Jacobsen, P5)

“Dejligt ‘Astoria’ album!” (Jørgen de Mylius, DR)

“Troværdigt og rent ud sagt i en klasse, der kun kan betegnes som international” (Side 33)

“Solid og velskrevet country pop- og rock” (GFR)

“Dødhamrende autentisk” (HQ Music)

“Bundsolid manifestation” (Musikblogger.dk)

Citaterne ovenfor er blot et lille udpluk af de mange roser, der er regnet ned over danske The Consolation, i kølvandet på bandets to seneste anmelderroste album. Et par udgivelser, der emmer af kærlighed til amerikanermusik og solid, melodistærk sangskrivning.

Både ‘Heartland’ fra 2018 og det seneste udspil ‘Astoria’ fra 2020 gik direkte ind som Ugens Album på DRs P5, og værter som bl.a. Alex Nyborg Madsen, Ole Jacobsen, Kirsten Siggaard og Jørgen de Mylius har for længst opdaget bandets evner som sangsmede.

Inspirationskilderne spænder vidt, fra 60’ernes country-rebeller som Johnny Cash, Kris Kristofferson og Waylon Jennings, til 70’ernes country rock-pionerer som The Band, Little Feat og The Eagles, til 80’ernes blue collar-ikoner som Bruce Springsteen og Tom Petty, og helt frem til nutidens americana-stjerner, som Chris Stapleton, Jason Isbel og Sturgill Simpson.

The Consolation har dog sin helt egen sound og sit eget udtryk, som blander originalitet med de klassiske genredyder, og tilfører amerikanergryden lidt nordisk krydderi. Altsammen udført med masser af charme, nærvær, humor og musikalsk overskud.

Live leverer bandet et fremragende show, hvor der både er noget til hjertet, til hjernen og til vippende fødder. Er man til roots, country rock og et strejf af blues, med stærk sangskrivning og internationalt niveau, ja så er The Consolation et band, man ikke skal snyde sig selv for.

The Consolation består foruden forsanger og sangskriver Nis Gaarde (vokal, guitar, banjo m.m.), af Jacob Svensson (bas), Sven Busck (trommer), Leif Bruun (pedalsteel), Vincent Daly (guitar) og Emma Sommer (kor, percussion).

Besøg bandets Facebook-side her:

https://www.facebook.com/theconsolationofficial

Hør ‘Astoria’ lige her:

Hør ‘Heartland’ lige her:

http://smarturl.it/ConsolationHeartland

ISSE
Med ærlige beretninger, direkte fraser og en indre ild, som brænder for at komme ud gennem musik og fortællinger, er ISSE som sanger og sangskriver en særlig oplevelse. På scenen er det tydeligt, at hun har et optimistisk livssyn og overskud, som hun gerne deler ud af til publikum. Selvom ISSE generelt ser positivt på tilværelsen, skriver hun ikke udelukkende tekster om at finde den store kærlighed, men derimod om alt, hvad livet indebærer af sorg, glæde, håb og fortvivlelse. Derudover har hun en veludviklet humoristisk sans, som gør, at ISSE altid har en sjov historie at berette – selv om de mest triste ting. Hvad man ser, er hvad man får.
Hendes stemme er unik og genkendelig, men samtidig klar, og man fornemmer hurtigt, at hun er nutidens kvindelige danske bud på det pop/rockede univers fra 80/90’erne.
Hun har spillet rundt i hele Danmark – fra Grønnere Grøn (Grøn Koncert 2020) i Sæby til Rampelys i Silkeborg, Mariefestival i Ansager i Vestjylland, Dexter i Odense, TV-koncert på dk4 i København og koncerter på Falster. ISSE vil nemlig gerne møde sit publikum i hele landet, da det netop er som live-artist, ISSE føler sig allermest hjemme.
ISSE har haft airtime på bl.a. P4 og P5 samt blevet spillet flittigt på diverse lokalradioer med flere af hendes udgivelser, og singlen ”Så snart jeg forlod din by” fra 2019 endte på flere officielle Spotify-playlister – herunder ”New Music Friday Denmark”. Bag sig har hun en EP fra 2018 og flere single-udgivelser. I maj 2021 udgiver hun igen en EP med 5 af hendes sange.
Kunsternavnet skal krediteres til lillebror Aleksander, idet han ikke kunne udtale ISSE’s borgerlige navn Marie Louise, da han var lille. Siden har kælenavnet ISSE hængt ved i mere end 20 år. ISSE har optrådt siden hun var 10 år gammel, men det professionelle gennembrud kom i 2017, da hun deltog i DanskPOP Talent på nationalt TV, hvilken konkurrence hun vandt på live TV i Forum Horsens foran mere end 2.000 live publikummer med egenkomponeret musik. Hun færdiggjorde i 2018 sine studier ved Aarhus Universitet som cand.jur, og hun arbejder sideløbende med musikkarrieren som jurist. Senest med ny titel som TV-vært på dk4’s program ”Den Juridiske Brevkasse”.

Detaljer

Dato:
23 oktober
Tidspunkt:
20:00
Pris:
DKK 150
Hjemmeside:
Køb Billet

Sted

Walthers Musikcafé
Adelgade 125
Skanderborg, 8660 DK
+ Google Maps

Detaljer

Dato:
23 oktober
Tidspunkt:
20:00
Pris:
DKK 150
Hjemmeside:
Køb Billet

Sted

Walthers Musikcafé
Adelgade 125
Skanderborg, 8660 DK
+ Google Maps